Tuesday 10 May 2016

inspirisano trešnjinim cvetom



Mnogo pre nego što se pojave prvi pupoljci trešnjinog cveta, roze tonovi boje svakodnevicu. Pripreme i najave sakure prisutne su na svakom koraku, ali istinski na svakom. Lokali menjaju svoje uobičajene enterijere, dodaju se veštačke grančice trešanja, ulice su okićene roze zastavama koje obaveštavaju o različitim slavljima i feštama. Kafane menjaju svoje ponude dodavanjem ograničenih sakura jela i slatkiša, a poseban je akcenat na pićima i roze vinima. U prodavnicama se pojavljuju serije ambalaže sa motivima cveta. Nekada su u pitanju standardni proizvodi, samo izmenjenog izgleda, a nekada i potpuno nove, ograničene serije u danima praznika.






Laki dezerti koji obeležavaju proleće obično upečatljivije izgledaju nego što su ukusni. Najčešće su pravljeni od kombinacije mochi mase od lepljivog pirinča, i slatke paste crvenog pasulja. Uobičajen je i sakura žele, sa umetnutim cvetićima trešnje. Industrijske verzije prave varijacije na ove teme i na rafovima su čim prođe novogodišnja sezona.




Ograničene sezonske ponude sladoleda, šejkova podržavaju svi strani lanci Starbucks, McDonalds... KitKat kao posebno popularan slatkiš prisutan je u nekoliko roze prazničnih varijacija.







Hrana je sastavni i nezaobilazni deo sakura piknika. Posebna pažnja se obraća na osmišljavanje ukusa, a aranžman bento paketa i zanimljive prezentacije postaju mini umetnost.




Suveniri, upotrebni predmeti, svaki detalj svakodnevice je potpuno označen trešnjinim cvetom. Žene nose pastelne boje, muškarci roze košulje, a nakit i ukrasi su takođe usklađeni.





Inspiraciji nikad kraja...





U proleće, kosa ne može da se pere običnim šamponom... Nega i lepota uzimaju svoj deo roze cvetova.