nippon i ja
Kada se pre dve godine pojavila prilika da provedem desetak dana u Tokyu, moje oduševljenje  je bilo kao kod ostvarenja dečijeg sna. Japan je oduvek za mene sinonim za izazovnu, daleku destinaciju, spoj raznolikosti, tradicije, tabua, urbanog. Inspirativna, ali na prvom mestu nedostupna zamlja.
Iskustva turističkih poseta dala su nove boje zamišljanjima, idejama iz filmova…zanimljivosti su ispunjavale svaki dan, mnogo toga što ne razumem, ali vredno poštovanja otkrivala sam na svakom koraku. Sa jedne strane zastrašujuće odsustvo komunikacije, a uz to ogroman trud i doprinos Japanaca da olakšaju snalaženje u svakoj situaciji činili su boravke zabavnim i veoma prijateljskim.  Otkrivanje neverovatnih stvari koje samo u Japanu mogu pronaći, svakodnevni osećaj prijatnosti jer je sve uređeno, čisto, humano…nismo se mnogo premišljali kada je stigla ponuda da se na određeno vreme preselimo u Tokyo.

Nikada se nismo selili is Srbije, pa verujem da će to biti posebno iskustvo, a uz komunikacionu barijeru sve postaje prava avantura.  Znajući šta sve Japan nudi, nikada nam neće biti dosadno, okružiće nas izazovi i prilike, upoznavaćemo i neke nove mi.  

Ovaj blog je moja ideja da sve to podelim sa bliskim ljudima i onima kojima su naša iskustva zanimljiva. Svakodnevica, snalaženje, tegobe, putovanja i upoznavanja, mnogo fotografija i detalja…Nippon i ja.